Hoek in extremis naar zege op Eemdijk

Hoek wint na spektakelstuk nipt van Eemdijk
Hoek was de bovenliggende partij tegen Eemdijk, maar kwam wel op achterstand. Yannick Bouw scoorde. Daarna kreeg Hoek genoeg kansen om op gelijke hoogte te komen en afstand te nemen. Het bleef beperkt tot twee treffers. Gert-Jan van Leiden scoorde de gelijkmaker en vlak voor rust zette Kyle Doesburg Hoek op voorsprong.
Hoek juicht na de gelijkmaker van Gert Jan van Leiden
Hoek juicht na de gelijkmaker van Gert Jan van Leiden © Omroep Zeeland
In de tweede helft dreigde het mis te gaan voor de Zeeuws-Vlaamse ploeg. Hoek moest de laatste vijftien minuten met tien man verder na een rode kaart voor verdediger Fabian Wilson (foto), die een overtreding maakte op Sjohn van Gulik.Eemdijk zette daarna aan om de gelijkmaker te scoren. Eerst miste Jasper Bolland een reuzekans. Twee minuten voor het officiële einde kreeg Eemdijk een strafschop. Zeger Beukers faalde niet vanaf elf meter en Hoek leek onnodig twee punten te verspelen.
Hoek trok de overwinning nog over de streep door een afstandsschot van aanvoerder Reguillo Vandepitte. Hoek blijft gedeeld koploper in de Derde Divisie. Vorige week won de ploeg van trainer Dennis de Nooijer al met 0-1 bij DOVO.

Scoreverloop

0-1 Bouw (21)
1-1 Van Leiden (31)
2-1 Doesburg (43)
2-2 Beukers (88/pen)
3-2 Vandepitte (90)

Bijzonderheden

Fabian Wilson wordt met een rode kaart uit het veld gestuurd na een overtreding (76).

Opstelling Hoek

De Jonghe, Wilson, Fitsch, Van Leiden, Chergui (Van Renterghem/72), Vandepitte, Tiebosch (Ceesay/72), Klap, Impens, Constansia (Wijkhuijs/77), Doesburg

Lees ook: