Marcel laat Nederland en België zien hoe mooi Zeeland is

Marcel Klootwijk staat ook volgend jaar op de kalender van National Geographic
Marcel Klootwijk staat ook volgend jaar op de kalender van National Geographic © Marcel Klootwijk
"Vandaag viel de scheurkalender op de mat. Met een brief dat mijn foto dit jaar op de kalender staat", laat Marcel Klootwijk weten. De Middelburger maakte de foto bij Oostkapelle al in 2015, maar besloot het plaatje dit jaar in te sturen voor de National Geographic Fotowedstrijd. Een selectie van de inzendingen voor de wedstrijd, is opgenomen op de kalender van volgend jaar.
Het is de tweede keer dat het Marcel is gelukt om op de scheurkalender van National Geographic te komen. Dit jaar was op 12 juni zijn foto van een groep zeldzame papegaaien in Brazilië op de kalender te zien.
De foto van het strand van Oostkapelle die volgend jaar op de kalender te zien is
De foto van het strand van Oostkapelle die volgend jaar op de kalender te zien is © Marcel Klootwijk
<p>Marcel Klootwijk is naast fotograaf ook fervent vogelaar. In mei wist hij de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/nieuws/106028/Grootste-vogel-van-Europa-is-even-neergestreken-bij-Dishoek">lammergier</a>, die voor even neerstreek bij Dishoek, vast te leggen. Op <a href="http://vogelsinbeeld.nl/">vogelsinbeeld.nl</a> vind je meer foto's die gemaakt zijn door Klootwijk.</p>
De foto van Marcel is niet de enige Zeeuwse inbreng op de scheurkalender van National Geographic. Gina Heynze liet op de Facebookpagina van Omroep Zeeland weten dat haar foto van een eekhoorn in het bos in Clinge op zondag 6 oktober 2019 op de kalender te zien is.