Opnieuw geen Glazen Huis op Walcheren

Het zou de zesde editie worden na acties in Oostkapelle, Westkapelle, Domburg en Koudekerke. Hierbij werd meer dan een half miljoen euro opgehaald voor Het Rode Kruis. Vorig jaar was er ook geen Walcherse actie omdat er toen een tekort was aan vrijwilligers.
Het Glazen Huis in Domburg in 2015
Het Glazen Huis in Domburg in 2015 © Hanneke JL

Herstart

De organisatie had dit jaar genoeg vrijwilligers en wilde het opnieuw proberen. Maar of er een Glazen Huis komt en op welke plek dat staat wil 3FM niet vertellen. Dat is altijd ruim een jaar van tevoren bekend.
De Zeeuwse organisatie heeft nu geen tijd meer om het evenement op poten te zetten zegt één van de organisatoren Hans Burgs.
Organisator blaast Glazen Huis-actie af
<p>Sinds 2004 houdt de publieke radiozender 3FM de inzamelingsactie Serious Request waarbij drie DJ's zich zes dagen laten opsluiten in een Glazen Huis. Dat is altijd in de week voor Kerstmis. Ze eten dan niet, en komen de dagen door met sapjes en water. Hiermee wordt geld ingezameld voor projecten van het Nederlandse Rode Kruis. In 2012 werd een recordbedrag van bijna 14 miljoen euro opgehaald. Vorig jaar was de opbrengst 5 miljoen euro.</p><p>De actie kreeg op lokaal niveau navolging. In diverse steden en dorpen zaten DJ's in glazen huizen om geld in te zamelen. Ook in Zeeland zijn elk jaar acties die aansluiten op Serious Request.</p>

2019

De Zeeuwse organisatie focust zich nu op volgend jaar. Het is dan wel afhankelijk welke evenement 3FM gaat organiseren. Of dit het einde van de Zeeuwse actie in de gemeente Veere is laat de organisatie in het midden.