Omroep Zeeland stopt met uitzenden via satelliet

Omroep Zeeland is vanaf 1 januari 2019 voor abonnees van Canal Digitaal alleen nog beschikbaar via de Canal Digitaal Live TV app. Deze maatregel heeft gevolgen voor kijkers die via de schotel naar Omroep Zeeland kijken. Vanwege de hoge kosten zijn de uitzendingen van Omroep Zeeland niet meer te bekijken via de Astra satelliet.

Extra tv-uitzending Omroep Zeeland over gemeenteraadsverkiezingen (foto: Omroep Zeeland)

Abonnees met een hybride ontvanger kunnen Omroep Zeeland blijven ontvangen via de schotel. Daarnaast zijn de uitzendingen van Omroep Zeeland te ontvangen via de kabel en digitale televisie. De programma's zijn ook te zien en te beluisteren via de website via de live radio en live tv functie in de app van Omroep Zeeland.

Calamiteitenzender

Het stopzetten van het televisiesignaal via de satelliet heeft geen gevolgen voor de functie van Omroep Zeeland als calamiteitenzender. Bij een ramp of calamiteit worden Zeeuwen via andere kanalen zoals radio en online zo spoedig en volledig mogelijk geïnformeerd.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
omroep zeeland Satelliet signaal
Deel dit artikel:

Reageren