Elf titels op longlist Zeeuwse Boekenprijs

Elf titels op longlist Zeeuwse Boekenprijs
Elf titels op longlist Zeeuwse Boekenprijs © CC0
Carolijn Visser won de Zeeuwse Boekenprijs 2017
Carolijn Visser won de Zeeuwse Boekenprijs 2017 © Omroep Zeeland
In de tweede week van oktober wordt de shortlist bekendgemaakt. Uit die vijf titels kiest de jury de winnaar, die een kunstwerk en duizend euro krijgt. Via de site van de PZC kan het publiek zijn favoriet voor de publieksprijs kenbaar maken.
Verder is er nog de prijs van de Zeeuwse boekhandel (voor een auteur of uitgever die voor het Zeeuwse boek van betekenis is) en worden er zogenoemde Accolades uitgereikt, extra waarderingen van de jury voor onder meer het beste debuut, het best uitgegeven boek of het beste jeugdboek. De prijzen worden op 3 november uitgereikt.
Voor de boekenprijs zijn dit jaar zeventig titels ingestuurd. De jury maakte vandaag op Film by the Sea de elf finalisten bekend. In de jury zitten commissaris van de Koning Han Polman, Anya Marinissen en Perry Moree van de ZB, Carolijn Visser, auteur en winnaar vorig jaar, PZC-redacteur Jan van Damme en Tiny Polderman, kenner van en schrijver over Zeeuwse cultuurgeschiedenis.

Longlist Zeeuwse Boekenprijs 2018

Auteur Titel Marlies Allewijn Het waargebeurde verhaal van een onverschrokken dienstbode Jeanine Dekker e.a. Zeeuwse streekdrachten: handboek voor het maken van kleding Jeanine Dekker e.a. Middelburg, gezicht van de stad Sander Kooistra Til mij op met 1000 vogels Peter L. Meininger Flora Zeelandica: verspreiding van wilde planten in het Zeeuwse landschap in heden en verleden Dirk Leendert Roth Broze Burchten: Middelburg en de Holocaust Rinus Spruit Broeder schrijf toch eens Tjeu Strous Porgy in de polder. Het bewogen leven van Frank Koulen Anna van Suchtelen Versailles aan de Schelde: Familiekroniek Franca Treur Hoor nu mijn stem Rieks Veenker De Tuinen van Ginder. Achter de poort van Verre