Rol voor Bevrijdingsmuseum bij Slag om de Schelde

Er komt een film over de Slag om de Schelde. Provinciebestuurder Ben de Reu maakte dat bekend bij de officiële overdracht van het toegezegde geld voor de uitbreiding van het Bevrijdingsmuseum in Nieuwdorp. Die één miljoen euro komt uit de regiopot van het kabinet, waaruit Zeeland bijna 40 miljoen euro heeft gekregen. De provincie heeft hoge verwachtingen van het museum, dat op dit moment fors aan het uitbreiden is. Of het museum een bijdrage levert aan de geplande film laat Stef Traas van het Bevrijdingsmuseum in het midden.

Interieur van het Bevrijdingsmuseum in Nieuwdorp (foto: Marco Padmos uit Brijdorpe)

De uitbreiding van het Bevrijdingsmuseum was één van de concrete projecten die de provincie Zeeland had ingediend om geld te krijgen uit de regiopot. "Het Bevrijdingsmuseum wordt zo'n beetje vier keer zo groot als het was", constateert provinciebestuurder Ben de Reu."Volgend jaar is het 75 jaar geleden dat de Slag om de Schelde plaatsvond. Het Bevrijdingsmuseum speelt een belangrijke rol in de herdenking van de slag, die nog veel te onbekend is."

Openluchtmuseum

In het nieuwe Bevrijdingsmuseum worden bepaalde gebouwen uit die tijd nagebouwd, vertelt De Reu. Ook de vier vrijheden van Roosevelt krijgen er een prominente plaats. De heropening staat gepland op 25 oktober 2019, als afsluiting van het herdenkingsjaar.

ITEM Bevrijdingsmuseum Miljoen

Gedeputeerde Ben de Reu (foto: Omroep Zeeland)

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
provincie miljoen Bevrijdingsmuseum regiopot
Deel dit artikel:

Reageren