Nergens zo veel kappers als in Zeeuws-Vlaanderen

Zeeuws-Vlaanderen telt naar verhouding veruit de meeste kappers van Nederland. Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat per duizend inwoners in de regio meer dan twee kapperszaken zijn, om heel precies te zijn: 2,28.

Bij de kapper (foto: Pixabay)

Ook in overig Zeeland zijn relatief veel kapperszaken: 1,86 per duizend inwoners. Groningen, Utrecht en West-Nederland tellen -heeft het CBS uitgezocht- de minste kappers.

Recordaantal kapperszaken

Uit de cijfers blijkt ook dat het aantal kappers de laatste tien jaar enorm is toegenomen. In 2007 waren er bij 17 duizend kapperszaken in Nederland, in 2018 het recordaantal van bijna 27 duizend. Opvallend genoeg is het aantal mensen dat werkt als kapper afgelopen tien jaar ongeveer gelijk gebleven. Zowel in
2007 als 2017 telde Nederland zo'n 45 duizend kappers.

Kapster Aniek uit Sluis denkt dat de toename wordt veroorzaakt door de thuiskappers. Kapper Xerxes Markusse uit Breskens zegt op Omroep Zeeland Radio dat hij denkt dat het erg makkelijk wordt gemaakt om een eigen zaak te starten. Daardoor wordt "de spoeling dunner."

Zeeuws-Vlaamse kappers over toename

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
Zeeuws-Vlaanderen cbs kappers
Deel dit artikel:

Reageren