Deze jongens (9 en 10) vissen de Veste in Goes schoon

Bierdopjes, een losgeraakte handrem en een verroeste fiets, Ezra van Dongen en Seppe Wagenaar staan glunderend naast hun schatten die ze uit de Veste in Goes vissen met een magneet. Ook hebben ze veel plastic zakjes uit het water gevist. Ze zijn pas een paar dagen bezig, maar ze gaan door tot het water helemaal schoon is.

Het begon als gewoon spelen. Seppe kreeg afgelopen weekend een magneet van Sinterklaas. Het ding trekt spullen aan tot een gewicht van 150 kilo. Vriendje Ezra werd zondag gevraagd om mee te gaan en nog voor de jongens er erg in hadden, visten ze een verroeste fiets uit het water. "Dat was echt leuk", vertelt Ezra stralend. "We hebben hem er met zijn tweeën uitgetrokken, dat was wel zwaar, maar we hebben het samen gedaan."

Doorwerken tot het schoon is

De jongens vinden het dus leuk om spullen uit het water te vissen, maar ze kwamen er al snel achter dat mensen veel troep weggooien. Dat varieert van bierdopjes en oude fietssloten, tot een flink aantal plastic zakjes. "We doen het nu ook om schoon te maken", legt Seppe uit. "Ik vind het niet goed dat mensen zoveel weggooien. Het is slecht voor het water en de vissen." Ezra en Seppe gaan door met het leegvissen van de Veste tot het water schoon is en daarna gaan ze een eindje verderop aan de slag.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
Goes Zeeland de Veste magneetvissen
Deel dit artikel:

Reageren