Zeeland wordt wakker: magneetvissen, horecapersoneel en duur schilderij

Goedemorgen! Aan het begin van donderdag 6 december is dit in het nieuws in Zeeland:

Ezra van Dongen en Sebbe Wagenaar vissen de Veste in Goes schoon (foto: Omroep Zeeland)

Magneetvissen

Bierdopjes, een losgeraakte handrem en een verroeste fiets, Ezra van Dongen en Seppe Wagenaar staan glunderend naast hun schatten die ze uit de Veste in Goes vissen met een magneet. Ook hebben ze veel plastic zakjes uit het water gevist. Ze zijn pas een paar dagen bezig, maar ze gaan door tot het water helemaal schoon is.

Lees ook:

Denis Moreno brengt zijn Spaanse kookkunsten mee naar Nederland (foto: Omroep Zeeland)

Koks van ver

Horecabedrijven wapenen zich nu al tegen de grote tekorten in hun sector. Ze laten Zuid-Europese krachten, met name koks, overkomen naar Nederland. Een uitzendbureau voor technisch personeel uit Goes rolde er toevallig in en zet nu vol in op horecapersoneel uit Spanje en Portugal.

Lees ook:

Werk van Lee Man Fong (foto: Zeeuws Veilinghuis)

Peperduur schilderijtje

In Middelburg heeft de veiling van een lang onbekend gebleven schilderij van de Chinees-Indonesische kunstenaar Lee Man Fong 900.000 euro opgebracht. Dat is een nieuw record voor het Zeeuws Veilinghuis.

Lees ook:

Herfstkleur (foto: Omroep Zeeland)

Weer

Het is vandaag bewolkt en overwegend droog. Door de matige zuidwestenwind, 3 tot 4 Beaufort, wordt vochtige en zachte lucht aangevoerd. De temperatuur loopt op tot 12 of 13 graden in de namiddag en avond. En ook in de komende nacht blijft het zo mild.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
zeeland wordt wakker
Deel dit artikel:

Reageren