Zeeuwse campings behouden titel ANWB Topcamping

Alle negen Zeeuwse campings die zich vorig jaar van de ANWB een Topcamping mochten noemen, behouden ook dit jaar die titel. Dat heeft de ANWB vandaag bekendgemaakt. Ze hebben allemaal vijf van de vijf sterren gekregen van inspecteurs van de ANWB.

Camping Scheldeoord in Baarland stond vorig jaar voor het eerst in de lijst, en heeft die plek dus behouden. De medewerkers blijven er nuchter onder.

Ook dit jaar werden meer dan 2000 campings geïnspecteerd in heel Europa. Daarvan hebben er 180 de titel Topcamping gekregen, daarvan zitten er 49 in Nederland. Dit jaar zitten er geen Zeeuwse nieuwkomers bij, maar alle Zeeuwse campings behouden wel hun titel.

ANWB Topcampings in Zeeland

Naam camping Plaats
Camping De Pekelinge Oostkapelle
Camping De Wijde Blick Renesse
Camping Ginsterveld Burgh Haamstede
Camping Julianahoeve Renesse
Camping Scheldeoord Baarland
Camping Westhove Aagtekerke
Camping Zonneweelde Nieuwvliet
Recreatiecentrum De Vogel Hengstdijk
Strandpark De Zeeuwse Kust Renesse

De inspecteurs beoordelen op sanitair, terrein, zwemmen, recreatie en winkels en horeca. Omdat veel kampeerders nette wc's en douches belangrijk vinden telt dit extra zwaar mee in de eindscore. Vorig jaar waren er nog drie Zeeuwse nieuwkomers in de lijst.

Lees ook:

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
Zeeland ANWB kamperen camping Topcamping
Deel dit artikel:

Reageren