Dode bij uitgebrande auto in Kloosterzande omgekomen door misdrijf

De politie is een groot onderzoek gestart na de vondst van een dode persoon bij Kloosterzande. Het levenloze lichaam werd gisteravond naast een uitgebrande auto op de Zeedijk aangetroffen. Voor de politie was het, gezien de omstandigheden, al snel duidelijk dat het om een misdrijf ging.

Het lichaam werd gevonden door brandweerlieden. Ze kwamen iets na 22.00 uur in actie na een melding van een autobrand. Na het blussen van de brand zagen ze in de omgeving van de auto (een Range Rover) een stoffelijk overschot liggen.

Afgelegen plek

De politie heeft nog geen enkele aanwijzing in welke richting ze moeten zoeken. Inmiddels houden twintig rechercheurs zich met de zaak bezig. De politie is onder meer een buurtonderzoek gestart. Volgens een woordvoerder gaat het om een afgelegen plek, maar tegelijkertijd ook een plek met weinig aanrijdroutes. Mensen die denken gisteravond, of in de dagen ervoor iets opvallends te hebben gezien, mogen zich bij de politie melden.

Politiewoordvoerder Eric Passchier over dode persoon bij Kloosterzande

Over de identiteit van het slachtoffer wil de politie op dit moment nog niets zeggen. Politiewoordvoerder Eric Passchier laat weten wel 'een eerste indicatie te hebben' maar ook dat de prioriteit allereerst ligt bij het inlichten van de eventuele familie.

Lees ook:

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
politie brand Kloosterzande 112
Deel dit artikel:

Reageren