Zeeland wordt wakker: Emotie op camping, bijzondere verentooi en lijsttrekker De Bat

Zeeland wordt wakker: Emotie op camping, bijzondere verentooi en lijsttrekker De Bat
Zeeland wordt wakker: Emotie op camping, bijzondere verentooi en lijsttrekker De Bat © Omroep Zeeland
Onrustige zomervakantie op camping De Veerhoeve
Onrustige zomervakantie op camping De Veerhoeve © Omroep Zeeland

Camping Veerhoeve

De protesten hebben niet geholpen, de vaste campinggasten van camping de Veerhoeve in Wolphaartsdijk moeten oktober volgend jaar vertrekken. De huidige eigenaar Machiel Blom wil er een vakantiepark van maken, zonder stacaravans.

Lees ook:

Verentooi in Zeeuws Museum
Verentooi in Zeeuws Museum © Omroep Zeeland

Touwtjes

Touwtjes verraadden een eeuwenlang geheim: de zeldzame verentooi uit voormalig Nederlands-Guyana, in het bezit van het Zeeuws Museum in Middelburg, bestaat niet uit één, maar uit twee tooien. Het stond al jaren op het wensenlijstje van van het Zeeuws Museum: onderzoek doen naar de drie Guyaanse hoofdtooien uit de 18e eeuw.

Lees ook:

Jo-Annes de Bat trekt CDA-kar
Jo-Annes de Bat trekt CDA-kar © Omroep Zeeland

CDA-lijsttrekker

Het CDA Zeeland heeft unaniem Jo-Annes de Bat naar voren geschoven als lijsttrekker bij de verkiezingen van Provinciale Staten van volgend jaar. Tegelijkertijd met de benoeming van De Bat is Denis Steijaert uit Nieuw-Namen als lijsttrekker voor de verkiezingen van waterschap Scheldestromen aangewezen. De verkiezingen zijn op 20 maart 2019.

Lees ook:

Meeuw rust uit op een paalhoofd
Meeuw rust uit op een paalhoofd © Rudi Eijke, Middelburg

Het weer

Vanochtend kan het lokaal nevelig zijn. Er zijn flinke perioden met zon, later vandaag ontstaan stapelwolken. Het blijft wel droog. Aan zee wordt het 18 graden, in het oosten van Zeeuws-Vlaanderen kan de temperatuur oplopen tot 20 graden. Bekijk de laatste weersverwachtingen op omroepzeeland.nl/weer.