Van Goethem tekent voor twee jaar bij Lotto-Soudal

Brian van Goethem tijdens het NK tijdrijden in Bergen op Zoom
Brian van Goethem tijdens het NK tijdrijden in Bergen op Zoom © Orange Pictures
Van Goethem tekent voor twee jaar bij Lotto-Soudal
Lotto-Soudal heeft de komst van Van Goethem (27) vandaag bevestigd. De Zeeuws-Vlaming wordt vanwege 'zijn ervaring en capaciteiten als hardrijder als een nuttige aanwinst voor de ploeg gezien', zo meldt Lotto-Soudal in een persbericht.
Van Goethem reed zich het afgelopen seizoen verschillende keren in de kijker. Zo baarde hij opzien door in de klassieker Gent-Wevelgem ruim tweehonderd kilometer deel uit te maken van de vroege vlucht.
"Deel uitmaken van een WorldTour-team is voor iedere renner het hoogst haalbare doel, dus ik kijk uit naar volgend seizoen", laat Van Goethem weten via de website van Lotto-Soudal.
"Na vier jaar op procontinentaal niveau actief te zijn, ben ik klaar om de stap naar de WorldTour te zetten, zeker als dat kan bij één van de langst bestaande ploegen in het professioneel wielrennen. Op een bepaald moment moet je als renner een keuze maken en dat moment heeft zich dit seizoen aangediend. De prestaties die ik leverde, vielen Lotto Soudal op en dan hoefde ik natuurlijk niet lang na te denken om stap te zetten."
Van Goethem komt over van Roompot-Nederlandse Loterij, waar hij sinds de start in 2015 als prof onder contract stond.

Lijstduwer CDA

Ook is bekend geworden dat Van Goethem op de kieslijst staat van het CDA voor de Provinciale Staten. De wielrenner staat op plaats 50 van de 52 kandidaten. De Provinciale Statenverkiezingen vinden plaats op 20 maart 2019.