'Het is fijn om stil te staan bij iemand die je zo mist'

'Voor oma, omdat ik je zo mis'. Dat is één van de boodschappen die in de Kerstwensboom in tuincentrum Groenrijk in Middelburg hangt. Voor het vijfde jaar op rij mogen nabestaanden een kaartje schrijven aan diegene die zij zo missen en in de boom hangen.

Zeeuws Verlies en Rouw
De boom is een initiatief van Stichting Zeeuws Verlies. Sari de Groot: 'Wij vinden het heel belangrijk dat mensen de namen van hun geliefden die ze zo missen, mogen noemen. Iemand wordt zo een beetje in leven gehouden.'

Zoon
De Groot verloor zelf dertien jaar geleden haar zoon Michel bij een auto-ongeluk. Ook voor hem hangt er een kaartje in de boom. 'Het is fijn om iemand die er niet meer is op deze manier te herinneren. Er is weer even bij hem stil gestaan.'

Vlissingen
Er staat niet alleen een Kerstwensboom in Middelburg. Ook de bibliotheek in Vlissingen heeft er eentje neergezet. In Middelburg kan er nog tot en met 23 december iets in de boom worden gehangen. Daarna blijft de boom tot na Nieuwjaar staan.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Deel dit artikel:

Reageren