Zeeland wordt wakker: 85 miljoen euro, Jantje van Sluis en onderscheiding

Zeeland wordt wakker: 85 miljoen euro, Jantje van Sluis en onderscheiding
Zeeland wordt wakker: 85 miljoen euro, Jantje van Sluis en onderscheiding © Omroep Zeeland
Vlissingen
Vlissingen © Adrie de Willigen

Vlissingen wil meer geld

Het Rijk moet Vlissingen veel meer geven dan de 85 miljoen die nu is voorgesteld in de zogenoemde Artikel 12-procedure. Vlissingen wil meer geld, omdat het Rijk medeschuldig zou zijn aan de enorme schulden waarmee de stad kampt.

Lees ook:

Jantje van Sluis
Jantje van Sluis © Omroep Zeeland

Jantje van Sluis overleden

De oude stadsomroeper van Sluis, Cees Blaeke, is op 88-jarige leeftijd overleden. Blaeke is beter bekend als Jantje van Sluis, een rol die hij 72 jaar lang vervulde.

Lees ook:

Redders Oosterland geëerd
Redders Oosterland geëerd © Omroep Zeeland

Onderscheiding voor Schouwse redders

Vorig jaar redden ze een vader en zoon uit een zinkende auto en gisteravond kregen Jantine Otte en Jan Boogert daarvoor een onderscheiding. De medaille en oorkonde zijn afkomstig van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen en wordt uitgereikt aan personen die het leven hebben gered van anderen.

Lees ook:

Fraaie zonnestralen boven de Westerschelde bij Rilland
Fraaie zonnestralen boven de Westerschelde bij Rilland © Ria Overbeeke

Het weer

Na het optrekken van de lokale mist en nevel zijn er vandaag flinke perioden met zon. Het is droog en er staat nauwelijks wind, zwak vanuit het oosten. Het wordt maximaal 6 graden. Vanavond en vannacht daalt het kwik tot rond het vriespunt.
<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>