Politie vindt honderden hennepplanten onder podium dorpshuis

In het dorpshuis van Krabbendijke heeft de politie vanochtend een hennepkwekerij met ongeveer 400 tot 500 planten aangetroffen. De planten waren verstopt onder het podium. Het dorpshuis is op dit moment tot nader bericht gesloten.

Om bij de kwekerij te komen, moest er eerst een trapje worden weggehaald. Tijdens de inval was er niemand aanwezig in dorpshuis De Meiboom, de politie heeft dan ook nog geen verdachten aangehouden. Agenten hebben bij huizen rondom het dorpshuis aangebeld in de hoop meer informatie te krijgen.

Hoge elektriciteitsrekening verraadde kwekerij

De kwekerij werd ontdekt op basis van verschillende signalen, zoals een hoge elektriciteitsrekening. Op verzoek van de gemeente is het pand door de politie doorgelicht. Een medewerker van nutsbedrijf DNWG heeft de stroom afgesloten.

De hennepkwekerij zat verstopt onder het podium van het dorpshuis. (foto: 112Midden-Zeeland)

Of het pand, zoals dat vaker gebeurt met drugspanden, voor langere tijd afgesloten wordt, hangt af van de gemeente. Die geeft aan zich te beraden over de vervolgstappen. De maatschappelijke functie van het dorpshuis wordt in dat besluit meegenomen.

Het gaat om zo'n 400 tot 500 planten. (foto: 112Midden-Zeeland)

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
Bevelanden Krabbendijke hennepkwekerij
Deel dit artikel:

Reageren