Kerstdiner voor zeventig man gaat niet door vanwege vondst hennepkwekerij

Het kerstdiner dat Resto van Harte vanavond zou geven in Krabbendijke gaat niet door. Het was de bedoeling dat er voor zeventig man gekookt zou worden in dorpshuis de Meiboom. Onder het podium van het dorpshuis is vanochtend een hennepkwekerij gevonden.

De hennepkwekerij zat verstopt onder het podium van het dorpshuis. (foto: 112 Midden-Zeeland)

De kok en een vrijwilliger kwamen vanmiddag poolshoogte nemen nadat ze berichten hadden gehoord over de hennepkwekerij. "Ik stond op het punt de ingrediënten te kopen voor het diner, maar dat hoeft nu niet meer," vertelde de kok. Hij zei niets te hebben geroken, de keren dat ze hier eerder diners verzorgden. "En ik zou het toch moeten ruiken, want ik heb er een neus voor," vertelde hij lachend.

Resto VanHarte is een landelijk concept dat sinds 2011 ook in Zeeland draait. Het buurtrestaurant kookt voor mensen die zich eenzaam voelen of behoefte hebben aan een praatje.

Kerkdienst boven kwekerij

Ook een plaatselijke dominee kwam even kijken en vond het verbijsterend. "Ik leid hier elke zondag een dienst in de zaal en zowel ik als de kerkgangers hebben nooit wat geroken." Ook een lid van de plaatselijke biljartvereniging zegt nooit een henneplucht te hebben geroken.

Het is nog onduidelijk hoe lang het pand afgesloten wordt. De gemeente beraadt zich over de vervolgstappen. De maatschappelijke functie wordt in dat besluit meegenomen.

ITEM Hennepkwekerij Krabbendijke

Lees ook:

Ondertussen zijn enkele cabaretiers op Twitter met elkaar in gesprek over de ontdekking in het dorpshuis. De Zeeuwse Katinka Polderman grapt dat cabaret niet meer mocht in Kabbendijke en dat er "blijkbaar een nieuwe bron van inkomsten is gevonden". Claudia de Breij meldt dat ze verbaasd is en dat ze er vaak heeft opgetreden.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
hennepkwekerij de meiboom resto van harte
Deel dit artikel:

Reageren