Deurloo voor de derde keer Nederlands kampioen oestersteken

Deurloo voor de derde keer Nederlands kampioen oestersteken
Deurloo voor de derde keer Nederlands kampioen oestersteken © Omroep Zeeland
Nederlands Kampioenschap Oestersteken
De negen kandidaten speelden drie tegen drie, waaruit uiteindelijk drie finalisten kwamen. Ze moesten zo snel en zorgvuldig mogelijk 30 platte oesters uit de Grevelingen openmaken. De chefkok van visrestaurant Bru17 deed dat het beste, net als in 2015 en 2017.
Deurloo: "Het seizoen is nog niet begonnen, dus heb ik eigenlijk nog geen oester geopend, maar de snelheid zat er nog lekker in." De andere twee finalisten waren Jeroen Hoep van Petit Kitchen & Bar en Corné van Dijke van De Vluchthaven, hij werd derde.

Gruis en schilfers

De jury, bestaande uit de voorzitter Robert Zonnevylle, jonkheer Rob Boddaert (bekend van het TV-programma "Hoe heurt het eigenlijk?" van Jort Kelder) en Bram Verwijs, beoordeelde de deelnemers op het openen van de oesters. Zo kregen de deelnemers pluspunten wanneer de oesters volledig geopend en voor consumptie gereed waren.
Beschadigd oestervlees of achtergebleven gruis en schilfers, leverden minpunten op. Bij een gelijk aantal punten was de snelste tijd doorslaggevend.

Oesterseizoen officieel geopend

Joost Deurloo doet op 29 september mee aan het WK, dat tijdens het Ierse Galway International Oyster Festival georganiseerd wordt. Het NK werd georganiseerd in aanloop naar het oesterseizoen, dat komende donderdag officieel wordt geopend.