Gele hesjes protesteren in Middelburg: 'Rutte moe dokke!'

'Hosternokke! Rutte moe dokke!' Dat was het motto van het gele hesjes-protest in Middelburg vanmiddag. Om 13.00 uur verzamelden actievoerders zich aan de voet van de Lange Jan.

De organisatie wilde actievoeren voor een sociaal Nederland; 'Voor een maatschappij waar iedereen meetelt en iedereen goed kan leven'. Bij de actiepunten staat onder meer dat de minimumlonen en uitkeringen omhoog moeten, dat er een nationaal zorgfonds moet komen en dat de pensioenleeftijd terug naar 65 moet.

'Thuis zitten klagen helpt niet'

De mars voerde de actievoerders door de Lange Delft en via de Markt naar Plein 1940. Er deden zo'n zeventig mensen mee aan de protestmars. Eén van hen zegt: "Ik ben hier omdat ik het niet eens ben met hoe het er tegenwoordig aan toegaat in Nederland. Alle beetjes helpen. Klagend thuiszitten op de bank gaat zeker niet helpen!"

Organisator John Kruiver noemt het protest een succes. "Dit motiveert! Hoe groter de groep wordt, hoe meer het gaat leven". Kruiver verzekert dat er meer van dit soort protestmarsen gaan komen.

Gele hesjes-protest in Middelburg (foto: Omroep Zeeland)

Morgen is er ook één, in Vlissingen. Dat gele hesjes-protest is georganiseerd door een andere actiegroep. Zij noemen zich ook De Zeeuwse Gele Hesjes. Deze groep protesteert tegen diverse dingen: tegen tol voor de Westerscheldetunnel, toenemende armoede en het Marrakesh-pact. Bij de aankondiging van hun evenement op Facebook hebben tot nu toe maar een paar mensen zich aangemeld.

Lees ook:

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
Middelburg Zeeland Rutte Gele hesjes
Deel dit artikel:

Reageren