Zeilmeisje Laura Dekker op weg voor wereldreis

DEN OSSE - Onder grote mediabelangstelling zette Dekker koers richting Portugal. Daar gaat ze de laatste tests uitvoeren en haar boot ‘Guppy’ klaar maken voor de reis. Hier wacht zij mogelijk het einde van het orkaanseizoen op de Atlantische Oceaan. Dat kan tot december duren.
Route Het zal nog even duren voordat Laura Dekker de provincie uit is. Vanuit Den Osse vaart ze via de sluis bij Bruinisse, de Zeelandbrug en de Roompotsluis de Noordzee op.
Feestje Dekker heeft dinsdagavond nog een afscheidsfeestje gegeven. Bij haar vertrek werd zij vergezeld door tal van andere bootjes. Dekker stond de massaal aanwezige pers te woorden. Ze gaf aan het ´cool´ te vinden als ze de jongste wordt die ooit de wereld is rondgezeild. Ook zei ze haar hond Spot het meest te gaan missen.
Jeugdzorg Laura Dekker wil als jongste ooit de wereld rond zeilen. Afgelopen week werd door de kinderrechter in Middelburg de ondertoezichtstelling van Laura door Jeugdzorg opgeheven. Daardoor kregen de ouders van Laura kregen weer gezag over haar. Hierdoor stond niets een zeilreis meer in de weg.
Record Als haar poging lukt, is ze de jongste zeilster ooit die de wereld rond zeilde. Het record staat nu op naam van de Australische Jessica Watson.