Deze honden en katten houden wel van een verhaaltje voor het slapengaan

Ik ga naar de open dag van Dierenasiel Walcheren en neem mee... m'n favoriete voorleesboek! Onder het mom van 'Kerst is dé tijd om iets te doen voor een ander' lazen tientallen kinderen vandaag voor aan honden en katten bij het Vlissingse dierenasiel. En dat heeft meer voordelen dan je denkt.

"Het is voor de dieren heel leuk als kinderen voorlezen, hun stemmen vormen een rustgevend geluid", vertelt beheerder Melanie Streefkerk. "En voor de kinderen is het juist leuk om een keer aan dieren voor te lezen, omdat dieren niet oordelen, dat geeft een veilig gevoel."

Win-winsituatie

Ideaal voor kinderen die moeite hebben met lezen en dieren die nog een beetje moeten wennen aan mensen. Een win-winsituatie dus.

De kinderen, die met hun favoriete boek onder de arm naar het dierenasiel in Vlissingen zijn gekomen, vinden het voorlezen aan dieren vooral 'gewoon leuk'. "Je kan de dieren aaien tijdens het voorlezen en ik heb toch wel een beetje het gevoel dat ze luisteren", vertelt Doortje (10) terwijl ze met haar boek De zingende brulbaby's bij een hond op de grond zit.

Sanne (11) leest voor in Dierenasiel Walcheren. (foto: Omroep Zeeland)

Dat luisteren gaat bij de jonge katten iets minder. Sanne (11) moet iets meer moeite doen om de spelende katten bij de les te houden. Dat maakt de pret er niet minder om. "Katten zijn een beetje eigenwijs, dat ben ik zelf eigenlijk ook wel", bekent ze lachend. "Thuis hebben we geen poezen omdat m'n broertje allergisch is, dus ik wilde hier wel graag naartoe komen."

Open dag Dierenasiel Walcheren

Het voorlezen was onderdeel van de open dag bij Dierenasiel Walcheren. Kinderen konden ook cupcakes versieren, een letterspeurtocht doen, boekenleggers versieren, zich laten voorlezen door de kerstman en kerstpakketten voor de asieldieren kopen. Natuurlijk konden mensen ook bij de asieldieren zelf kijken in de hoop een maatje te vinden.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Deel dit artikel:

Reageren