Oplossing Waterpark Veerse Meer lijkt in zicht

Oplossing Waterpark Veerse Meer lijkt in zicht
Oplossing Waterpark Veerse Meer lijkt in zicht © Omroep Zeeland
Waterpark Veerse Meer
Waterpark Veerse Meer © Omroep Zeeland
Ook gaat Simons voorstellen een procedure te starten om de landingsbaan van vliegveld Midden-Zeeland een slag te draaien, richting de snelweg. "Op die manier zijn er straks geen vliegbewegingen meer boven de vakantiehuizen, en ook niet boven omliggende dorpen." Er is volgens de wethouder al overleg geweest met de eigenaar van Vliegveld Midden Zeeland.

Faillissementen

Middelburg heeft in het verleden voor zo'n 5 miljoen euro bijgedragen aan het vakantiepark in de vorm van leningen en grondaankopen. De toenmalige eigenaar ging uiteindelijk failliet doordat een lening niet werd uitbetaald door een bank die failliet ging. "Maar ook de slechte economische tijden van dat moment waren debet aan de ontstane situatie," zegt Simons.
Wethouder Chris Simons wil aandeel Waterpark Veerse Meer afstoten.

Kritische vragen

Volgens Wiert Omta van de PvdA in Goes wil Middelburg, door het verleggen van de landingsbaan, de overlast exporteren naar Oud-Sabbinge, Wolphaartsdijk en de Goese campings aan het Veerse Meer. Omta heeft daarover vragen gesteld aan het college van B&W van Goes. Hij wil weten of er wel overleg is geweest met Middelburg over de plannen en of het college zijn best gaat doen om het verleggen van de landingsbaan te voorkomen.
Ook het CDA in Goes is kritisch over het verleggen van de landingsbaan. De partij vindt het belangrijk dat de veiligheid van alle inwoners van de gemeente Goes wordt gegarandeerd en dat de overlast van vliegtuigen in het buitengebied van de gemeente Goes tot een minimum moet worden beperkt. Volgens het CDA in Goes zijn er louter en alleen financiële redenen voor het draaien van de landingsbaan.

Caravans weg

De nieuwe eigenaar heeft al wel laten weten dat er geen plaats meer zal zijn voor jaarplaatsen op de camping. Ook daarover heeft de wethouder zich ontfermd en hij zegt in gesprek te zijn met een aantal campingeigenaren in de buurt en met de Recron. Op 8 oktober praat de gemeenteraad van Middelburg over de voorstellen van de wethouder.

Lees ook: