Vertrouwen in Rutte het grootst onder Zeeuwen

OOST-SOUBURG -
Zeeuwen hebben ook meer vertrouwen in het kabinet dan gemiddeld, 43 procent tegen 40 procent. Bovendien geeft Zeeland, samen met Brabant en Zuid-Holland het kabinet het hoogste rapportcijfer. Al is dat maar een hele magere voldoende; een 5,7. Ondanks de relatief gunstige cijfers denkt een meerderheid van de Zeeuwse ondervraagden toch dat het kabinet Rutte voortijdig zal sneuvelen door politieke strubbelingen.

De Jager

Iets meer dan de helft van de Zeeuwen zegt ook vertrouwen te hebben in minister Jan Kees de Jager van Financien. De Jager, die uit Kapelle komt, profiteert daarmee niet van zijn Zeeuwse roots, want in de provincies Zuid-Holland en Overijssel wordt hij veel hoger aangeslagen.

Griekenland

De Zeeuwen zijn niet blij met de uitbreiding van het Europese noodfonds, bedoeld om kwakkelende landen als Griekenland overeind te houden. 62 procent van de ondervraagden in onze provincie zegt nee tegen de uitbreiding; dat ligt boven het landelijke gemiddelde.

Samenwerking

Omroep Zeeland en het televisieprogramma EenVandaag werken vanaf donderdag samen op het gebied van opinieonderzoek. Het actualiteitenprogramma levert onderzoeksresultaten uitgeplitst naar provincie. Deze cijfers kan Omroep Zeeland gebruiken voor haar eigen uitzendingen.