Schaatser Erwin Mesu geopereerd na zware valpartij

Gapende wond

DRONTEN - "Zojuist wakker geworden na een operatie van 2,5 uur", zette Mesu ver na middernacht op zijn Twitter-pagina. "Gapende diepe wond van ruim 15 cm gedicht. Nu op IC om wakker te worden." Ook bedankte de 23-jarige marathonschaatser de mensen die hulp hadden geboden na het ongeluk.

Slagader

Volgens Els Mesu, de moeder van Erwin, was haar zoon slachtoffer van een massale valpartij voordeed. Mesu werd op het ijs direct geholpen door zijn collega's Jan Maarten Heideman (die fysiotherapeut is) en Peter Nauta die zijn slagader dicht drukten.

Hevig bloedverlies

Er werd vanwege hevig bloedverlies gevreesd voor een slagaderlijke bloeding, maar deze vrees bleek ongegrond. Volgens Els Mesu is er een spier en het kapsel van een spier volledig doorgesneden. Tijdens een operatie is dit - volgens de eerste berichten - goed hersteld en zal Mesu er geen blijvende schade aan overhouden. Volgens zijn moeder wacht hem wel een lange revalidatie. Hij heeft in de loop van de nacht de intensive care-afdeling alweer mogen verlaten, maar zal waarschijnlijk nog wel enkele dagen in het ziekenhuis moeten blijven. (foto's: www.timsimaging.nl)