Auto belandt ondersteboven in weiland bij Zoutelande

Bij een eenzijdig ongeluk op de Werendijkseweg (N288) tussen Biggekerke en Zoutelande is een 32-jarige automobilist uit Gilze ernstig gewond geraakt. De man verloor door nog onbekende oorzaak de controle over het stuur, raakte met zijn auto van de weg en is ondersteboven in een weiland tot stilstand gekomen.

Het lijkt erop dat de auto in de berm is geraakt en via een sloot en een talud is gelanceerd, om vervolgens op zijn kop in het weiland te belanden. Voorbijgangers zagen de auto rond 08.40 uur liggen en belden 112.

Traumahelikopter

De brandweer, ambulancedienst en een traumahelikopter opgeroepen. De gewonde automobilist is uit de ernstig beschadigde auto bevrijd en met een ambulance naar het ziekenhuis in Goes gebracht. Daar stond de traumahelikopter al te wachten.

De trauma-arts heeft de automobilist gestabiliseerd. Daarna werd de gewonde in de traumahelikopter meegenomen naar een ander ziekenhuis, dat beter is uitgerust voor het behandelen van zijn verwondingen, al zijn de aard en ernst van de verwondingen onbekend.

Auto belandt ondersteboven in weiland bij Zoutelande (foto: HV Zeeland)

De auto raakte bij het ongeluk ernstig beschadigd. Het autowrak is rond 10.45 uur door een bergingsbedrijf meegenomen.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
Walcheren Zoutelande auto ongeluk weiland 112
Deel dit artikel:

Reageren