Zeeland mogelijk als laatste provincie overstag met regenboogvlag

Regenboogvlag
Regenboogvlag © Pixabay
Met het ophangen van de regenboogvlag laten gemeenten en provincies weten dat iedereen, ook lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders zichzelf moeten kunnen zijn en zich veilig en geaccepteerd kunnen voelen. Zeeland is de enige provincie die de regenboogvlag nog niet heeft uitgehangen op Coming-Out Dag.

Heroverweging vlaggenprotocol

De provincie liet dinsdag nog weten van plan te zijn om het officiële vlaggenprotocol van de Rijksoverheid te volgen, waar de regenboogvlag niet in voorkomt. Maar vandaag is het dagelijks provinciebestuur minder stellig, vooral ook omdat Zeeland sinds juni van dit jaar officieel een regenboogprovincie is.
Desgevraagd antwoordt gedeputeerde Harry van der Maas dat hij mede om die reden de komende weken toch met collega-bestuurders gaat overleggen over of het vlagprotocol gehandhaafd wordt. En daarmee dus ook over of de regenboogvlag nu wel of niet boven het provinciehuis zal wapperen op 11 oktober.

Gemeenten

Tien Zeeuwse gemeenten hijsen de regenboogvlag al wel op Coming-Out Dag. In Kapelle gebeurt dat door een andere politieke samenstelling dit jaar ook voor het eerst. Alleen Tholen, Reimerswaal en Schouwen-Duiveland hebben de regenboogvlag nog niet gehesen.

Lees ook: