Zeeland wordt wakker: Zoete oesters, Humanitas-diner en zingende Tijl

Zeeland wordt wakker: Zoete oesters, Humanitas-diner en zingende Tijl
Zeeland wordt wakker: Zoete oesters, Humanitas-diner en zingende Tijl © Omroep Zeeland
Oesterschelp in Nationaal park Oosterschelde
Oesterschelp in Nationaal park Oosterschelde © Helma Hoek

Zoete oesters

Jasper van Houcke van de HZ University of Applied Sciences denkt dat er nog veel te verbeteren valt aan de kwaliteit van de Zeeuwse oesters. Hij doet onderzoek naar de smaak van de oesters, de langere houdbaarheid en de bestrijding van de oesterboorder.

Lees ook:

Kerstdiner voor Maatjes van Humanitas Zeeland
Kerstdiner voor Maatjes van Humanitas Zeeland © Omroep Zeeland

Humanitas-diner

Een drie gangen diner voor de Maatjes van Humanitas Zeeland en een aantal van de mensen die zij als vrijwilliger begeleiden. Het werd geserveerd in de Kloveniersdoelen in Middelburg.

Lees ook:

Tijl Damen tovert elke gymzaal om tot een theater
Tijl Damen tovert elke gymzaal om tot een theater © Omroep Zeeland

Zingende Tijl

Hij is acteur, muzikant, zanger, schrijver en illustrator. Tijl Damen uit Breskens is een theatrale duizendpoot en al die kwaliteiten bundelt hij in zijn voorstellingen. Met zijn eigen mobiele theater reist Tijl Damen door Nederland en Vlaanderen. Hij speelt voor basisschoolkinderen en voor mensen met een verstandelijke beperking. De voorstellingen die Tijl maakt zijn doorspekt met liedjes, muziek, humor en interactie met zijn publiek. Hij speelt gitaar, ukelele en mandoline, accordeon en mondharmonica.

Lees ook:

Hoornbeeck is weer de beste MBO-school
Hoornbeeck is weer de beste MBO-school © Omroep Zeeland

Beste MBO-school

Het Hoornbeeck College is opnieuw gekozen tot het beste grote ROC van Nederland. Dat concludeert de Keuzegids voor het onderwijs. De reformatorische school voor middelbaar beroepsonderwijs heeft zes vestigingen waaronder één in Goes.

Lees ook:

Eikeltjes die het koud hebben in Goes
Eikeltjes die het koud hebben in Goes © Arjan van Lomwel

Het weer:

Het is vanochtend bewolkt, vanmiddag kan af en toe de zon doorbreken. Bij een matige zuidelijke wind wordt het maximaal 8 of 9 graden. Het blijft deze hele dinsdag droog.
<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>