Vijftien nieuwe kerstbomen pronken in de straten van Oost-Souburg

De vijftien kerstbomen die vorige week zijn vernield in Oost-Souburg zijn vervangen. De Gamma in Vlissingen schenkt de bomen aan de ondernemers in het dorp. De ondernemersvereniging had in de Kanaalstraat en de Paspoortstraat vijftig kerstbomen neergezet, maar na een week waren er al vijftien gestolen of vernield.

Chris Hanraads, voorzitter van de ondernemersvereniging Actief Ondernemend Souburg wist niet wat hij meemaakte toen de bouwmarkt de actie aankondigde. "Ik kreeg ineens allemaal appjes en berichtjes dat ik eens op Facebook moest kijken", hij wist namelijk niet van de actie af, maar is wel heel blij met het gebaar van de bouwmarkt.

Hanraads heeft de kerstbomen opgehaald en vanmiddag weer aan de lantaarnpalen bevestigd. Hij is niet bang dat deze bomen ook gestolen of vernield worden. "Er is zoveel publiciteit over geweest dat het wel afschrikt om het nog een keer te doen", zegt Hanraads. Voor de zekerheid hebben ondernemers de bomen wel steviger aan de lantaarnpalen bevestigd.

Beelden van de dief

De vandalen die de kerstbomen hebben gejat en vernield staan volgens de ondernemersvereniging op beeld. "We hebben beelden van een jongen op een scooter die de tiewraps doorsnijdt en er met een kerstboom vandoor gaat", zegt Hanraads. De ondernemersvereniging heeft de daders een week de tijd gegeven om zich te melden en wanneer dit niet gebeurt stapt de vereniging naar de politie.

Lees ook:

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
Oost-Souburg kerstbomen
Deel dit artikel:

Reageren