Met veertig versierde en verlichte tractoren door Walcherse dorpen

Ze gaan van Grijpskerke naar de Zeedijk bij Westkapelle en doen onderweg meerdere Walcherse dorpen aan: de deelnemers van de Trekker Light Tour op 28 december. Ruim veertig tractoren versierd met kerstverlichting doen mee aan de lichtjestocht. Het is de eerste keer dat deze lichtjesrit gehouden wordt op Walcheren.

Jacco Cevaal uit Grijpskerke is één van de deelnemers, hij is ook van de organisatie: "December is voor veel agrariërs een rustige maand. De trekkers staan ook maar stil. Het leek ons een goed idee om op een leuke manier eens te laten zien dat boeren ook wel iets anders kunnen met hun trekker."

Trekkers bewonderen

De rit start om 18.30 uur in Serooskerke. Vervolgens rijdt de stoet door naar Oostkapelle, Domburg, Aagtekerke, Grijpskerke, Meliskerke en eindbestemming Westkapelle. Onderweg wordt telkens gestopt zodat iedereen de trekkers kan bewonderen. Daarna is het feest in Café Kasteel van Batavia in Westkapelle.

De Trekker Light Tour is een initiatief van het Agrarisch Jongeren Kontakt Walcheren in samenwerking met Stichting Trekker Trek Aagtekerke en Café Kasteel van Batavia.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Deel dit artikel:

Reageren