GroenLinks-raadslid Schouwen-Duiveland begint voor zichzelf

Jet van Gent
Jet van Gent
Vooral de tegen-stem door GroenLinks over een kinderpardon op Schouwen-Duiveland viel haar zwaar. "Wij konden dat niet ondersteunen en als ik nu kinderen in nood zie, denk ik daar aan terug. Dat vind ik heel moeilijk." Van Gent geeft aan dat er meer besluiten werden genomen - 'vooral vanwege de coalitiedeelname van de partij' - waar ze niet achterstond.
Van Gent: "Ik vond de partij tegenvallen. Ik had mij aangesloten bij GroenLinks voor het GroenLinks van Jesse Klaver, maar het bleek hier toch vooral te gaan over gemeentelijke politiek."

Tweede afsplitsing deze raadsperiode

Van Gent is niet het eerste raadslid uit de gemeente Schouwen-Duiveland die deze raadsperiode uit haar partij stapt. In april verliet Laurence Haack de VVD-fractie vanwege onenigheid binnen haar partij. Ze zegde haar VVD-lidmaatschap op en ging verder als Lijst Haack.
Van Gent vindt niet dat ze kiezersbedrog pleegt door voor zichzelf te beginnen, omdat de 389 stemmen die ze kreeg, volgens haar op haar persoonlijk zijn uitgebracht. Als Van Gent zich afsplitst, zitten er elf partijen in de gemeenteraad.