Inbraken Goes plotseling gestegen

© Omroep Zeeland
Over de oorzaak van deze piek tast de politie vooralsnog in het duister. "We hebben nog geen idee, maar dat komt ook omdat er nog geen aanhoudingen zijn gedaan", volgens Alwin Don, woordvoerder van de politie.
De gemeente en politie hebben maatregelen genomen om nieuwe inbraken te voorkomen en de pakkans te vergroten. De politie gaat zichtbaar en onzichtbaar toezicht houden in de wijken en de gemeente gaat een tekstkar in zetten om Goesenaren te waarschuwen. Maar de politie roept vooral Goesenaren op om zelf meer op te letten en verdachte of opvallende situaties te melden.
'Dit is een forse groei'
Deze periode van het jaar is populair onder inbrekers, omdat veel mensen weg zijn en het vroeg donker is. De politie roept mensen op die weg gaan om op de volgende zaken te letten: sluit alle ramen, doe de deuren op slot, haal sleutels uit de sloten, leg kostbare spullen uit het zicht en zorg ervoor dat de woning er bewoond uit ziet.
<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>