Tholen gedoogt regenboogvlag, maar hijst hem niet zelf

Het college van B&W van Tholen heeft besloten om zelf geen regenboogvlag te hijsen op coming out day, op 11 oktober. Wel willen ze een vlaggenmast voor het gemeentehuis ter beschikking stellen, waar organisaties en instellingen tijdens evenementen of op bepaalde momenten zelf een vlag kunnen hijsen, waaronder dus ook de regenboogvlag.

Regenboogvlag (foto: Pixabay)

Met deze oplossing hoopt het college van B&W tegemoet te komen aan de wens van PvdA/GroenLinks. De partij heeft in oktober een motie ingediend om de regenboogvlag in het vlaggenprotocol van de gemeente te krijgen, zodat die ieder jaar op 11 oktober gehesen zou worden.

'Vlag is tegen Bijbelse scheppingsorde'

Tegen het plan is veel protest. Vorige maand protesteerden 22 Thoolse kerken met een paginagrote advertentie in de Eendrachtbode tegen het plan. Volgens deze kerken worden met het hijsen van de vlag de Christelijke waarden en normen aan de kant geschoven.

De kerken 'zeggen' in de advertentie dat er geen andere relatie is dan die tussen de man en vrouw. Het hijsen van de regenboogvlag gaat "tegen de gelijkheid in van de Bijbelse scheppingsorde." De kerkenraden gaven in de advertentie wel aan dat ze tegen elke vorm van discriminatie zijn en dat iedere inwoner van Tholen zich geaccepteerd moet voelen in de gemeente.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
Tholen Regenboogvlag
Deel dit artikel:

Reageren