Kabinet schiet noodlijdend Arduin te hulp: anderhalf miljoen euro om rond te komen

Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid schiet het noodlijdende Arduin eenmalig te hulp. De zorginstelling krijgt 1,5 miljoen euro om dit jaar rond te komen.

De vlag van Arduin, archieffoto (foto: Omroep Zeeland)

Arduin kampt al langere tijd met personeelsproblemen en is daarnaast een paar keer op de vingers getikt door de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ), omdat de zorg ondermaats zou zijn op een aantal locaties.

Begin november heeft Arduin aan het ministerie van Volksgezondheid laten weten dat ze naast problemen met de kwaliteit van de zorg, het personeel, ook problemen hebben met de financiën. Arduin waarschuwde dat die problemen een mogelijk risico vormen voor de continuïteit van de zorg.

Mede daarom is Arduin al intensiever gaan samenwerken met andere zorgorganisaties en helpt instelling 's Heeren Loo Arduin door personeel beschikbaar te stellen.

Begin deze maand werd al bekend dat Arduin dit jaar miljoenen euro's verlies zou gaan lijden. Een faillissement is afgewend door intensief samen te gaan werken met de landelijke zorggigant 's Heeren Loo. Op den duur zou Arduin een Zeeuwse regio kunnen worden van deze zorgaanbieder.

Uitzonderlijk en urgent

Arduin heeft miljoenen verloren op de onbetaalbare en kleinschalige huisvesting en de hoge vervoerskosten. Daarnaast moest er door het personeelstekort veel extern personeel worden ingehuurd van buiten de regio.

Vanwege deze 'uitzonderlijke en urgente' situatie bij Arduin, heeft de minister besloten eenmalig 1,5 miljoen euro beschikbaar te stellen. Arduin moet volgende maand een plan presenteren hoe het verder moet. De minister heeft dan ook een overleg met alle betrokken partijen.

Lees ook:

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
Arduin kabinet noodhulp
Deel dit artikel:

Reageren