Racoon kan het niet laten en zingt toch weer in het Nederlands

Racoon kan het niet laten en zingt toch weer in het Nederlands
Racoon kan het niet laten en zingt toch weer in het Nederlands © ANP
Het nummer dat de band gisteravond liet horen heet Nieuwe Maan. De muziek bij het lied klinkt misschien bekend, want het is een bewerking van het nummer Shoes of Lightning dat Racoon in 2013 uitbracht. In de nieuwste bewerking heeft dat lied dus een Nederlandse tekst gekregen.
"Ik heb iets met Nederlands, een soort haat-liefdeverhouding", laat zanger Bart van der Weide in het tv-programma weten. "Ik heb gezegd dat ik dat nooit meer zou doen, maar vanaf het moment dat ik dat riep, kwamen er allemaal Nederlandse ideeën in m'n hoofd. Die ga ik toch echt niet weg sodemieteren."
Racoon is dit seizoen de huisband van De Wereld Draait Door. Elke laatste vrijdag van de maand verzorgt de huisband de muziek in de media-uitzending van het tv-programma. Vaak zijn dat bewerkingen van bestaande nummers. Van der Weide hoopt in de komende media-uitzendingen meer nummers in het Nederlands te zingen.
<h2>Racoon - Nieuwe Maan</h2><p>Net als ik denk dat ik het nu een beetje weet,<br> dan draait de wereld door, waardoor ik weer vergeet.<p>Soms een lach, soms een traan.<br> Heel stoer voor joker staan.<br> De waarheid heb ik niet in pacht.<br> Ik hoop dat dat jouw pijn verzacht.<p>Niet met de pakken neer.<br> Kop op, al doet het zeer.<br> Waar is die kinderdroom?<br> Toen was iemand helpen heel gewoon.<p>Steeds weer een nieuwe maan, ik wil even in m'n eentje staan.<br> Een glas wijn en een traan, en laat de wereld maar even gaan.<p>Een vrouw, ze wist het niet,<br> waarom toch steeds verdriet,<br> zo'n prachtig mooi gezin,<br> maar echt vaak lachen, dat kon ze niet.<p>Ze droomde van Berlijn, weer even jong te zijn.<br> Toen werd ze wakker, heel droevig, haar wereld veel te klein<p>Steeds weer een nieuwe maan,<br> ik ga even in m'n eentje staan.<br> Een glas wijn en een traan, en laat de wereld even gaan.<br> Altijd hanengedrag, je bent veel leuker als je lacht.<p>Steeds weer die nieuwe maan, kom bij me staan.<br> Net als ik denk dat ik het nu een beetje weet,<br> dan draait de wereld door, waardoor je liever vergeet.</p>
Racoon heeft na Oceaan eerder een uitstapje naar een Nederlandstalig nummer gemaakt. Voor het programma Snapje? van Het Klokhuis, speelde de band het nummer Jouw Truc. In dat nummer wordt uitgelegd wanneer het woord 'jou' wel eindigt met een -w en wanneer niet. De tekst voor Jouw Truc is door Katinka Polderman geschreven.

Lees ook: