Zeven Tour de France-teams van start in Tacx Pro Classic

Zeven Tour de France-teams van start in Tacx Pro Classic
De organisatie van de Tacx Pro Classic had vandaag bij de bekendmaking van het deelnemersveld graag vijf World Tour ploegen gepresenteerd, maar de grote Duitse ploeg BORA-hansgrohe komt niet. LottoNL-Jumbo, Lotto Soudal, Quick Step en Education First zijn er wel, net als de pro-continentale ploegen Cofidis, Wanty Groupe Gobert, Direct Energy en Roompot.

Concurrentie van China

"Een mooi deelnemersveld", vindt organisator Kees Bal. "En het maximaal haalbare voor deze editie. We zitten met onze datum laat in het seizoen en hebben concurrentie van een wedstrijd in China. Daarom komt Dylan Groenewegen bijvoorbeeld niet. Dat is natuurlijk wel jammer." Ook Marco Minnaard uit Wemeldinge (Wanty Groupe-Gobert) rijdt in China.
Timo Roosen won de eerste editie van de Tacx Pro Classic in 2017
Timo Roosen won de eerste editie van de Tacx Pro Classic in 2017 © Orange Pictures
De ploegen moeten hun selecties nog bekend maken, maar een aantal sterke sprinters wordt wel in Zeeland verwacht. "Bouhanni komt met Cofidis", weet Bal. "We hopen dat Quick Step met Jakobsen komt en of André Greipel aan de start staat bij Lotto Soudal is nog even afwachten. Hij wil graag, maar heeft last van wat blessures."

'Extra lus over Schouwen-Duiveland'

Het parcours van de Tacx Pro Classic is iets anders dan vorig jaar. "We rijden vooral vaker over de kering, drie keer om precies te zijn", legt Bal uit. "We hebben een extra lus over Schouwen-Duiveland. Dat maakt het natuurlijk nog selectiever."
Presentatie van Tacx Pro Classic
Presentatie van Tacx Pro Classic © Omroep Zeeland

Vier Zeeuwen

Er worden vier Zeeuwen aan de start verwacht. Dat zijn Brian van Goethem uit Philippine, Lars Oreel en Timo de Jong uit Goes en Thijs de Lange uit Kattendijke. Voor Van Goethem , die na dit seizoen overstapt naar Lotto Soudal, zou het zijn laatste wedstrijd in dienst van Roompot kunnen zijn. "Dat zou goed kunnen ja. Daarna is nog de Sluitingsprijs in België, maar die is gedegradeerd tot kermiskoers. Ik hoop dat ik het maximale er uit kan halen in de Tacx Pro Classic", blikt Van Goethem vooruit.
Brian van Goethem heeft zin in de Tacx Pro Classic
Oud-prof Mathieu Hermans is de nieuwe koersdirecteur van de Tacx Pro Classic. Hij volgt Patrick Tolhoek op. De oud-sprinter, die vooral furore maakte met etappezeges in de Vuelta, vindt het een eer dat hij is gevraagd. "Het is heel leuk. Ik zit nog steeds heel dicht op het wielrennen. Ook vanuit mijn werk. De Tacx Pro Classic is een prachtige koers, zeker door de aankomst op Neeltje Jans. Een koers voor de snelle mannen en de echte klassieker renners."
Mathieu Hermans is de nieuwe koersdirecteur van de Tacx Pro Classic
De Tacx Pro Classic is op 13 oktober live te zien bij Omroep Zeeland en ook te volgen via Omroep Zeeland radio.

Lees ook:

<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>