Winnaar Tim van den Broeke prijst Aagtekerkerun

Tim van den Broeke uit Vlissingen heeft de negentiende editie van de Aagtekerkerun op zijn naam geschreven. Al snel werd duidelijk dat de strijd om de eindzege tussen drie mannen zou gaan: Van den Broeke, zijn trainingsmaatje Tim Pleijte en de Oegandees Aggrey Agaba. Na ruim een half uur gaf de winnaar zijn concurrenten het nakijken in de 14 kilometerloop.

Een fantastische race

"Ik vind deze race fantastisch", straalt winnaar Van den Broeke. "Je hebt de duinen, het strand en de polder. Echt Zeeuws dus. Deze loop is een aanrader."

De man die de wedstrijd ook al in 2016 won eindigde uiteindelijk op dertien seconden voorsprong van zijn plaatsgenoot Tim Pleijte, in een tijd van 43 minuten en 19 seconden. Agaba, vorig jaar nog winnaar van de Aagtekerkerun, moest genoegen nemen met de derde plek.

De snelste vrouw

Bij de dames was Monica Sanderse voor de tweede keer op rij het sterkst. De Vlissingse had 54 minuten en 22 seconden nodig voor de zege. Als tweede kwam Carolien van de Kreeke over de eindstreep, 38 seconden na Sanderse. Ruim drie minuten na Van de Kreeke finishte Mirthe Overkamp uit Koudekerke als derde.

Aagtekerkerun, 14 kilometer

Uitslag mannen plaats tijd
1. Tim van den Broeke Vlissingen 43.19'
2. Tim Pleijte Vlissingen 43.32'
3. Aggrey Agaba Oeganda 43.37'

De kopgroep tijdens de Aagtekerkerun (foto: Omroep Zeeland)

Aagtekerkerun 14 kilometer

Uitslag vrouwen plaats tijd
1. Monica Sanderse Vlissingen 54.22'
2. Carolien van de Kreeke Serooskerke 55.00'
3. Mirthe Overkamp Koudekerke 58.13'
Deel dit artikel:

Reageren