Zeeland wordt wakker: Brouwerseiland, aanhouding en Zeeuwen in boekenpanel

Zeeland wordt wakker: Brouwerseiland, aanhouding en Zeeuwen in boekenpanel
Zeeland wordt wakker: Brouwerseiland, aanhouding en Zeeuwen in boekenpanel © Omroep Zeeland
Brouwerseiland animatie
Brouwerseiland animatie © Projectbureau Zeelenberg

Tegenstanders Brouwerseiland twee dagen lang bij Raad van State

Tegenstanders van het villaresort Brouwerseiland in het Grevelingemeer lichten vandaag en morgen hun bezwaren toe bij Raad van State, de hoogste algemeen bestuursrechter van Nederland.

Lees ook:

© ANP

Aanhouding zaak dode man uit Dreischor

De politie heeft een 58-jarige man uit Alphen aan den Rijn aangehouden die mogelijk betrokken is bij de dood van een 54-jarige man uit Dreischor. De man zit vast en mag geen contact hebben met de buitenwereld.

Lees ook:

Droge akkers in Zeeland.
Droge akkers in Zeeland. © Omroep Zeeland
Boeren gaan minder premies betalen als ze zich verzekeren tegen grote schade door slecht weer. Een meerderheid in de Tweede Kamer wil de assurantiebelasting op deze verzekering afschaffen.

Lees ook:

Twee Zeeuwse meisjes in het nieuwe boekenpanel van DWDD.
Twee Zeeuwse meisjes in het nieuwe boekenpanel van DWDD. © Carel Bruring

Twee Zeeuwen praten op tv mee over boeken

Het nieuwe boekenpanel van het televisieprogramma De Wereld Draait Door telt twee Zeeuwse boekenverkopers: Margreet de Haan uit Vlissingen en de in Goes geboren Iris Meijer. Gisteren maakten beiden hun debuut op de landelijke televisie.

Lees ook:

De kust met mooie wolken bij Westkapelle
De kust met mooie wolken bij Westkapelle © Rianne Lous, Grijpskerke

Het weer

Het wordt een zonnige dag met ook wat bewolking. Bij een zwakke tot matige zuidwestenwind wordt het vanmiddag rond de 18 graden.
<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>