Twee Zeeuwse 'meisjes' in landelijk boekenpanel

Margreet de Haan

Margreet de Haan kennen we in Zeeland van haar titel 'Beste Boekverkoper van Nederland', die ze vorig jaar in de wacht heeft gesleept. De Haan runt samen met haar zus boekhandel 't Spui in Vlissingen. Naast haar deelname aan het boekenpanel is ze ook regelmatig op zaterdagen te horen op de radio bij Omroep Zeeland met een boekentip.
<p>Het boekenpanel van de Wereld Draait Door bestaat sinds 2012. Elke maand kiezen vier boekhandelaren hun persoonlijke boek van de maand. Het panel wisselt per seizoen van leden. De nieuwe samenstelling van het boekenpanel <a href="https://dewerelddraaitdoor.bnnvara.nl/nieuws/nieuw-boekenpanel-seizoen-14">werd vanmiddag bekendgemaakt</a>.</p>

Iris Meijer

Iris Meijer werd in Goes geboren. Ze is de dochter van boekverkoper Manda Heddema van de Koperen Tuin in Goes die eerder in het boekenpanel zat. Meijer is werkzaam bij Linnaeus Boekhandel in Amsterdam. Naast het verkopen van boeken organiseert haar boekhandel vaak lezingen met schrijvers of deskundigen over actuele boeken en thema's.
Twee Zeeuwen in het nieuwe boekenpanel van DWDD
Twee Zeeuwen in het nieuwe boekenpanel van DWDD © Carel Bruring
De overige leden van de boekenpanel zijn Tim van den Hoed uit Utrecht en Jeroen Schwartz uit Lochem. Het boek dat het viertal deze maand heeft uitgekozen is Zomervacht van Jaap Robben.
<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>