'Het gekste wat ik meemaakte? Shirts en spandoeken met mijn naam erop'

Antwan Tolhoek kreeg veel reacties op zijn deelname in de Tour de France
Tolhoek eindigde op de 37e plaats in het algemeen eindklassement. Als vijfde Nederlander achter de gevestigde namen Dumoulin, Kruijswijk, Mollema en Gesink.
Tolhoek kreeg heel veel reacties op zijn optreden in de Tour. "Veel familie en vrienden zijn naar de Tour komen kijken. Dat is supermooi. Dan zie je pas hoe groot de Tour is. Het gekste wat ik heb meegemaakt? Shirtjes en spandoeken met mijn naam erop." Tolhoek denkt dat het niet gekker kan worden zoals afgelopen zomer.

Beste klimmer

Bij de ploeg is er veel vertrouwen in het Bevelandse talent. Tolhoek (24) moet uitgroeien tot een van de beste klimmers in de wereld, vertelde ploegleider Frans Maassen al eens. Dit jaar krijgt hij weer de tijd om beter te worden. En af en toe mag hij ook voor eigen succes rijden, zoals in de Ronde van Catalonië en de Ronde van Zwitserland.
Komend jaar rijdt Tolhoek overigens geen Tour de France. Wel komt hij in actie in de Giro d'Italia, waarin hij vanaf 11 mei kopman Primoz Roglic aan een goede eindklassering moet helpen.
Antwan Tolhoek in actie tijdens de Tour de France op de Mur de Bretagne
Antwan Tolhoek in actie tijdens de Tour de France op de Mur de Bretagne © Orange Pictures

Schorsing

Tolhoek kwam niet alleen positief in het nieuws. In het begin van het jaar werd hij twee maanden geschorst. Tolhoek had slaapmedicatie in bezit zonder dat de ploegleiding en medische staf daarover op de hoogte waren. "Ik denk er nog wel eens bewust aan terug", zegt Tolhoek nu. "Het heeft veel met me gedaan in positieve zin. Ik heb er veel van geleerd."
Vanaf donderdag kan er via de Facebook-pagina van Omroep Zeeland Sport op de genomineerde sportmomenten gestemd worden. Eerder deze week werden GOES en de Kustmarathon al genomineerd. Morgen volgt de vierde en laatste kandidaat.
<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>