Slachtoffer Clinge is 33-jarige vrouw uit Sint-Niklaas

De vrouw die vannacht is doodgestoken in Clinge, is een 33-jarige vrouw uit het Belgische Sint-Niklaas. Een 63-jarige vrouw uit Clinge is aangehouden als verdachte. De vrouw is familie van het slachtoffer, bevestigt de politie.

De technische recherche doet onderzoek (foto: HV Zeeland)

De verdachte is overgebracht naar een politiecellencomplex voor verhoor en in verzekering gesteld. "We onderzoeken haar rol omdat die nog niet duidelijk is", zegt een woordvoerder. "Het zou kunnen dat ze er niets mee te maken heeft, maar we houden alle scenario's open."

"De vrouw heeft een verklaring afgelegd, maar die is nog niet voldoende om duidelijkheid te verschaffen", legt de woordvoerder uit. "We zijn nog bezig met het sporenonderzoek, zolang dat niet is afgerond, kunnen wij haar verklaring nog niet staven met bewijs."

Buurvrouw

Een buurvrouw van de verdachte vertelt aan Omroep Zeeland dat de 63-jarige moeder vannacht met bebloede handen, bij haar op het raam klopte en om hulp schreeuwde. Haar dochter, het slachtoffer, zou zichzelf iets hebben aangedaan. De buurvrouw trof het slachtoffer nog levend aan op straat.

Samen met andere buurtbewoners waarschuwden ze de hulpdiensten en heeft ze geprobeerd de wonden van het slachtoffer dicht te houden. Uiteindelijk overleed het slachtoffer op straat voor de woning van haar moeder.

Volgens de buurvrouw was het slachtoffer regelmatig bij haar moeder in Clinge en heeft ze daar afgelopen zomer een paar weken gewoond.

Onderzoek

De politie houdt in het onderzoek naar het incident rekening met alle scenario's, en kan nog niks uitsluiten. Op dit moment is het onderzoek nog in volle gang. De politie verwacht dat het onderzoek ter plaatse nog een groot deel van de dag zal duren.

Kindjes

De kinderen van het slachtoffer, van 4 en 7 jaar, sliepen tijdens het drama op de bovenverdieping. Ze zijn door de politie opgevangen.

Lees ook:

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad

Meer over dit onderwerp:
Clinge steekpartij Sint-Niklaas
Deel dit artikel:

Reageren