100.000 bezoekers dit jaar voor Watersnoodmuseum

100.000 bezoekers dit jaar voor Watersnoodmuseum
100.000 bezoekers dit jaar voor Watersnoodmuseum © Omroep Zeeland
100.000 bezoekers dit jaar voor Watersnoodmuseum
Het gezin van Petra Meijer uit Huizen was de gelukkige. De twee kinderen (een tweeling) mogen met hun klas vanuit Huizen gratis naar het museum als schoolreisje. Daarnaast heeft het gezin een rondvlucht cadeau gekregen om vanuit de lucht een idee te krijgen waar het water stond tijdens de Ramp.

Herdenkingsjaar

Het is in de geschiedenis van het museum nog nooit voorgekomen dat er zoveel bezoekers over de vloer kwamen in Ouwerkerk. Vorig jaar trok het museum 84.000 bezoekers, dit jaar 20 procent meer. Ten opzichte van vijf jaar geleden is het aantal bezoekers bijna verdubbeld.
De forse stijging is te danken aan de 65-jarige herdenking van de Ramp dit jaar. Zo trok het museum tijdens het herdenkingsweekend in februari 4.100 mensen, konden Zeeuwse basisscholen met de Watersnoodmuseumbus naar het museum en was er een speciaal programma voor mensen die in 1953 zijn geboren.
Het thema van de eeuwige strijd tegen het water is actueler dan ooit.
directeur Siemco Louwerse
Al met al een herdenkingsjaar met een gouden randje, stelt directeur Siemco Louwerse die vooral trots op de vrijwilligers is: "We kunnen gezamenlijk terugkijken op een indrukwekkend herdenkingsjaar, waarbij we het verhaal van de watersnood van 1953 nationaal en internationaal onder de aandacht hebben gebracht."
De directeur hoopt de lijn door te kunnen trekken naar 2019. "Het thema van de eeuwige strijd tegen het water is actueler dan ooit."
<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a></p>