Trainer Veenstra weg bij derdedivisionist GOES

De wegen van voetbalclub GOES en trainer Rogier Veenstra uit Middelburg scheiden na dit seizoen. Veenstra heeft de club laten weten dat hij een nieuwe uitdaging gaat zoeken voor volgend seizoen.

(foto: Orange Pictures)

Veenstra (31) zegt dat hij zijn keuze op gevoel gemaakt heeft. "Ik heb mezelf de afgelopen periode veel vragen gesteld. Bijvoorbeeld, kan ik mijn speelwijze bij GOES nog verder ontwikkelen? Werkt mijn manier van werken nog als ik er na dit seizoen nog één jaar aan vastplak. In combinatie met mijn ambities heb ik daarom ervoor gekozen om te vertrekken. Ik wil niet op 98 procent werken", aldus de trainer.

Veenstra: Mijn toekomst ligt buiten Zeeland

Veenstra heeft de club vanmiddag op de hoogte gebracht van zijn besluit. GOES en Veenstra waren de afgelopen weken in gesprek over verlenging van zijn contract. De club wilde Veenstra graag behouden en deed hem een aanbieding.

Toekomst buiten Zeeland

Een overstap naar voetbalclub Hoek, die afgelopen weekend trainer Dennis de Nooijer ontsloeg, zit er niet in. De toekomst van Veenstra ligt wat hem betreft buiten Zeeland. "Ik ben met een aantal clubs in gesprek en zou graag de provincie uit willen om echt een nieuwe uitdaging aan te gaan om de hartslag weer omhoog te krijgen."

Hij hoopt op korte termijn bekend te kunnen maken waar hij volgend seizoen actief is. Hij heeft al eens de ambitie uitgesproken om als trainer te werken in het profvoetbal.

Rogier Veenstra (17 september 1987) speelde als profvoetballer bij NAC Breda, Excelsior en Haarlem. Door een hernia moest hij vroegtijdig stoppen. Veenstra is nog maar kort actief als hoofdtrainer in het amateurvoetbal. Vanaf oktober 2016 werkte hij eerst een half seizoen bij Zeelandia Middelburg. Daarna vertrok hij naar GOES, waar hij nu aan zijn tweede seizoen bezig is.

Derde Divisie

Veenstra is momenteel aan zijn tweede seizoen bezig bij GOES. Vorig seizoen promoveerde hij met de club via de nacompetitie van de Hoofdklasse naar de Derde Divisie. Dat was voor het eerst in de clubgeschiedenis van GOES. Ook won GOES onder leiding van Veenstra het afgelopen seizoen voor het eerst de districtsbeker. Dat gebeurde ten koste van Uno Animo.

Dit seizoen presteert GOES naar behoren in de Derde Divisie. De promovendus staat halverwege het seizoen op de achtste plaats.

Lees ook:

Deel dit artikel:

Reageren