Domburgse winkelier wil 'geleende' kerstboom terug

"We zouden het fijn vinden als jullie onze kerstboom die netjes versierd aan de boom bij ons aan de Weststraat stond weer terugkomen brengen na deze een nachtje te hebben geleend." Met deze Facebookoproep hoopt Peter van Dongen uit Domburg de kerstboom die voor de deur van zijn fietsenwinkel stond, terug te krijgen. Bij de oproep heeft hij de beelden van de diefstal gezet.

De ondernemersvereniging van Domburg heeft in het centrum meerdere kerstbomen neergezet en versierd. Bij Peter van Dongen stond er ook een voor de deur, tot afgelopen maandagnacht.

"Het zat er een keer aan te komen natuurlijk", zegt Van Dongen nuchter. "En het is wel jammer van de versiering." De eerste dag na de diefstal had Van Dongen nog wel even de hoop dat de kerstboom teruggebracht zou worden, "maar daar reken ik niet meer op".

Hij gaat er vanuit dat het een streek van een paar toeristen is. "Gezien het tijdstip van de diefstal, denk ik dat de mannen rechtstreeks uit het café kwamen, en dan is mijn boom de eerste die ze tegenkwamen.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
Domburg kerstboom
Deel dit artikel:

Reageren