Nancy van de Ven grijpt naast wereldtitel motorcross

Nancy van de Ven in actie.
Nancy van de Ven in actie. © Sidi Sport
Nancy van de Ven in gesprek met verslaggever Marieke van der Voort na haar laatste GP

Tevreden

"Je wil altijd winnen. Maar we hadden van tevoren niet gedacht dat het erin zat om nog tot aan de laatste rondes mee te vechten om de wereldtitel. Ik heb heel goed gereden. Als ik zie waar ik vandaan kom, dan moet ik tevreden zijn."
Van de Ven doelt daarmee onder meer op de beenbreuk die ze afgelopen kerst opliep en waar ze nog altijd veel last van heeft. Dat ze volgende week opnieuw onder het mes gaat, noemt ze een opluchting. "Ik heb nu best veel pijn. Ik kijk er daarom naar uit om geopereerd te worden zodat ik eindelijk weer normaal kan lopen."

Achterstand

Van de Ven begon de laatste Grote Prijs van het seizoen met acht punten achterstand op haar Italiaanse rivaal Fontanesi. Tijdens de eerste race gisteren kwam ze als eerste over de finish en verkleinde ze het gat tot vijf punten (Fontanesi werd tweede). Vandaag waren de rollen dus omgedraaid. Fontanesi (24) behaalde zodoende alweer haar zesde wereldtitel.

Favoriet

De vier jaar jongere Van de Ven wacht nog op haar eerste wereldtitel, maar zegt steeds beter te worden. "Op veel punten heb ik stappen gemaakt. Elk jaar leer ik weer bij."
Dat betekent volgens haar niet meteen dat ze volgend jaar de favoriet is. "Ik heb vaker gedacht dat het goed zou komen, maar toen bleek dat de concurrentie ook stappen had gemaakt. Pas bij de eerste nieuwe wedstrijd van het seizoen weet je waar je staat."

Lees ook: