Scalda is trots op mbo'er Ike uit Biervliet, die als zesde eindigde bij het EK

Ike Vermeulen met zijn coach Ronald Schroevers.
Ike Vermeulen met zijn coach Ronald Schroevers. © Scalda
De onderwijsinstelling laat in een reactie weten supertrots te zijn op de prestaties van de 19-jarige mbo-student uit Biervliet. "Tijdens de driedaagse wedstrijd heeft hij laten zien dat hij bij de top van Europa hoort", schrijft de mbo-school. "Een fantastische prestatie", vindt ook zijn docent Ronald Schroevers.
Vermeulen vertelde eerder in het radioprogramma Zeeland wordt wakker wat het werk van een CAD-tekenaar precies inhoudt. "Je ontwerpt met behulp van een tekenprogramma een machine of onderdelen. Dat teken je in 3D, zodat het echt gemaakt zou kunnen worden."
Naast CAD-tekenen waren er ook dertig andere onderdelen, waaronder andere technische mbo-opleidingen als bouwtimmeren en tegelzetten, maar ook bijvoorbeeld onderdelen als koken, grafisch ontwerpen en bloembinden. In maart won Ike Vermeulen in zijn categorie het Nederlandse kampioenschap, wat hem dus een plekje op het Europese kampioenschap in Boedapest opleverde.
Vanmiddag worden Vermeulen en de andere Nederlandse Euroskills-kandidaten verwacht op luchthaven Schiphol. En maandag wordt Ike om 11.00 uur gehuldigd in het schoolrestaurant van de Scaldavestiging aan de Edisonweg in Vlissingen.

Lees ook:

<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>