Zwarte zwanen voor Bevrijdingsmuseum in Nieuwdorp

Zwarte zwanen voor Bevrijdingsmuseum in Nieuwdorp
Zwarte zwanen voor Bevrijdingsmuseum in Nieuwdorp © Bevrijdingsmuseum Zeeland
Zwarte zwanen bij Bevrijdingsmuseum Zeeland
Zwarte zwanen bij Bevrijdingsmuseum Zeeland © Bevrijdingsmuseum Zeeland
In het zogenoemde Bevrijdingspark verblijven al verschillende vogels, maar zwanen waren er nog niet. De zwarte zwanen (Cygnus astratus) zijn zaterdag officieel overgedragen aan het museum. Het zijn planteneters. Met een grote vijver zoals bij het park in Nieuwdorp zijn deze vogels meer dan tevreden.

Kers op taart

"Deze twee zwanen zijn voor ons de kers op taart," zegt Stef Traas van het Bevrijdingsmuseum. "Het is echt geweldig om te zien hoe die zwanen parmant door het park lopen."
Stef Traas van het Bevrijdingsmuseum over de komst van de twee zwarte zwanen
De dieren kunnen zo'n twintig jaar oud worden. De angst dat de twee zwanen het park bij Nieuwdorp opeens verlaten is er niet. "We voeren ze af en toe wat bij en het is een koppeltje, dus we hopen dat ze daarom hier oud en gelukkig willen worden."
<p>Het Bevrijdingspark bij Nieuwdorp is drie hectare groot en werd in 2014 geopend. Het park geeft een beeld van Zeeland in de oorlogsperiode (1939-1945) te midden van de Zeeuwse elementen water, strand en dijken. Afgelopen jaren hebben verschillende (water)vogels er hun weg naartoe vonden</p>