Politie onderzoekt verband tussen ernstige ongelukken Vlissingen tijdens nieuwjaarsnacht

Onderzoek moet morgen uitwijzen of er verband is tussen twee ernstige ongelukken in Vlissingen tijdens de nieuwjaarsnacht. Een 24-jarige fietser kwam na een aanrijding op de Koudekerkseweg om het leven, ruim twee kilometer verderop vloog rond dezelfde tijd een auto uit de bocht op de Burgemeester van Woelderenlaan.

De auto schoot uit de bocht en belandde in het bos. (foto: HV Zeeland)

"Tot nu toe beschouwen we het als twee aparte incidenten. We vermoeden dat ze met elkaar te maken hebben, maar dat weten we nog niet zeker", vertelt een woordvoerder van de politie. "Morgenmiddag gaan collega's onderzoek doen of de fiets daadwerkelijk in aanraking geweest is met de auto."

Identiteit autobestuurder nog onbekend

Tijdens de nieuwjaarsnacht fietste de 24-jarige man uit Utrecht tegen 3.30 uur op de Koudekerkseweg toen hij door een auto werd aangereden. Hij overleed later aan zijn verwondingen. Kort na dit ongeluk vloog een auto op de rotonde van de Burgemeester van Woelderenlaan en de Bachlaan met hoge snelheid uit de bocht en kwam ondersteboven in de bosjes terecht. Daarbij is de bestuurder uit de wagen geslingerd en zwaargewond geraakt. Het gaat om een 36-jarige inwoner van Vlissingen. De man ligt nog in het ziekenhuis.

Agenten zijn bezig met buurtonderzoek. Buurtbewoners met camera's die mogelijk iets geregistreerd hebben van het ongeluk, worden benaderd. De identiteit van de man die de auto bestuurde, is nog niet bekend. Hij ligt nog in het ziekenhuis. Er is bloed afgenomen, er wordt onderzocht of hij onder invloed was.

Lees ook:

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Deel dit artikel:

Reageren