Zeeland wordt wakker: stank Zierikzee, kasteel in 3D, hackersavond en scheiden

Zeeland wordt wakker: stank Zierikzee, kasteel in 3D, hackersavond en scheiden
Zeeland wordt wakker: stank Zierikzee, kasteel in 3D, hackersavond en scheiden © Omroep Zeeland
Ronde Weel in Zierikzee
Ronde Weel in Zierikzee © Kees Bin

Waar komt de stank vandaan?

Komende maanden onderzoekt een bureau het water van de Ronde Weel in Zierikzee. De gemeente hoopt dat het zo duidelijk wordt wat de oorzaak van de stank is waar bewoners mee te maken hebben.

Lees ook:

Een tekening uit 1558 van kasteel Sandenburg en hoe het er ongeveer uit zag
Een tekening uit 1558 van kasteel Sandenburg en hoe het er ongeveer uit zag © Walcherse Archeologische Dienst

Veere krijgt zijn kasteel terug...

...maar dan wel in 3D. Gisteren zijn de contouren van kasteel Sandenburg met speciale apparatuur in beeld gebracht. Bezoekers kunnen straks met een virtual reality bril het oude kasteel weer bekijken.

Lees ook:

Laptop getroffen door gijzelsoftware
Laptop getroffen door gijzelsoftware © Rechtenvrij

Hackersavond Rabobank

Zo'n vierhonderd klanten van de Rabobank op Walcheren en de Bevelanden kregen gisteravond verschillende tips en trucs hoe ze om moeten gaan met hun wachtwoorden en bankgegevens.

Lees ook:

© Omroep Zeeland

Scheiden in Zeeland? Even geduld a.u.b.

Zeeuwse ex-geliefden die met onenigheid uit elkaar gaan, moeten soms wel een jaar wachten totdat de scheiding is uitgesproken. De rechtbank in Middelburg heeft afgelopen twee maanden extra zittingen gehouden om de wachttijd voor echtscheidingszaken weer op een aanvaardbaar niveau te krijgen.

Lees ook:

Fietser op dijk Westkapelle
Fietser op dijk Westkapelle © Rianne Lous

Weer

Bewolkt en perioden met regen. Er waait een matige tot krachtige westelijke wind en het wordt 16 a 17 graden. Ook vanavond nog wat regen, vannacht droog met wat opklaringen en een graad of 9.
<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>