Danny Vera zingt voor het eerst in het Nederlands bij eerbetoon aan Koos Alberts

Danny Vera zingt voor het eerst in het Nederlands bij eerbetoon aan Koos Alberts
Danny Vera zingt voor het eerst in het Nederlands bij eerbetoon aan Koos Alberts © Veronica Inside
Het eerbetoon is extra bijzonder omdat de zanger uit Middelburg normaal nooit in het Nederlands zingt. De zanger deelde het lied vandaag op zijn Facebookpagina en schreef erbij 'Omdat ik nooit in het Nederlands zing...vond ik best aardig."
Zijn cover van Koos Alberts, die afgelopen vrijdag op 71-jarige leeftijd stierf aan de gevolgen van blaaskanker, valt in de smaak onder zijn fans. "Je hebt het geweldig mooi gezongen, je kan zo een Nederlandse cd uitbrengen", zegt de een. Een ander zegt: "Het had best langer mogen duren, dit deed je super.
Danny Vera is niet de eerste Zeeuwse artiest die opvalt door het spelen van een Nederlandstalig lied in een tv-programma. Racoon speelde vorige week een Nederlandse vertaling van Shoes of Lightning in De Wereld Draait Door, terwijl de band eerder aangaf dat Oceaan het enige lied in het Nederlands zou zijn.

Lees ook:

<p>Danny Vera draait iedere zondag vanaf 17.15 platen uit zijn eigen platenkoffer. In het programma <em>The New Black and White</em> hoor je de artiesten die Danny Vera zelf mist op de radio. <a href="https://www.omroepzeeland.nl/radio/programma/470093314/The-New-Black-and-White">Luister hier de uitzendingen terug</a>.</p>