'Zielige hond-hoax' steekt opnieuw de kop op

De zogenoemde 'zielige hond-hoax' is terug van weggeweest. Vorig jaar ging er al een nepbericht rond op sociale media dat er een virus zou schuilen achter een Facebookvideo van een zielige hond op de Markt in Middelburg en dat Omroep Zeeland daarvoor zou waarschuwen. Er klopt helemaal niets van dat bericht.

Mobiele telefoon (foto: Pixabay)

Er schuilen geen virussen achter Facebookvideo's, laat staan dat Omroep Zeeland ervoor heeft gewaarschuwd. Het nepbericht wordt sinds de jaarwisseling massaal gedeeld via de chatfunctie in Facebook en via WhatsApp. Een jaar eerder ging het bericht ook al de ronde. Destijds heeft Omroep Zeeland dit ook al ontkracht. Desondanks steekt het nu weer de kop op.

Relatief veilig

Als je bang bent voor virussen ben je op Facebook zelf relatief veilig. Pas wanneer je linkjes aan gaat klikken en extra software gaat downloaden om dat ene filmpje te bekijken, kom je in de gevarenzone. " Doe dat nooit", waarschuwt ook de site hoaxmelding.nl in een bericht over de 'zielige hond-hoax'. "Filmpjes op Facebook spelen altijd af zonder verdere apps of software."

Dit bericht gaat momenteel rond op Facebook (vooral via private messages). In het bericht staat een onterechte...

Posted by Omroep Zeeland on Thursday, October 26, 2017

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad

Deel dit artikel:

Reageren